مقالات

تست کنتاکتور

تست کنتاکتور

📝در این مقاله از سری مقالات دیجی اشنایدر به موضوع تست کنتاکتور خواهیم پرداخت.

تا آخر این مقاله همراه ما باشید.

تست کنتاکتور سه فاز

کنتاکتور اشنایدر در مدار قدرت قرار دارد و وظیفه قطع و وصل جریان را بر عهده دارد. لذا قطعه ای است که احتمال خرابی در آن زیاد است. قیمت مقرون به صرفه ای دارد و بهتر است از همان ابتدا کنتاکتوری خریداری شود که کاملا سالم و با کیفیت و اصل باشد.

تست کنتاکتور سه فاز به شما کمک می‌کند، از سالم بودن کنتاکتور اطمینان بیابید. قبل از شروع کار جهت حفاظت بیشتر، سعی کنید کنتاکتور را از مدار خارج نمایید.

🟢برای تست کنتاکتور از تجهیزات زیر استفاده نمایید:

✔️منباع تغذیه برای تامین ولتاژ تحرک کنتاکتور

✔️مولتی متر

✔️سیم

🔶تست کنتاکتور سه فاز در دو مرحله تست بوئین و تست پلاتین اجرا می‌شود.

در صورتی که بوئین کنتاکتور و پلاتین سالم باشد نتیجه می‌شود کنتاکتور سالم است. برای تست بوئین ابتدا ولتاژ مورد نیاز را به آن القا می‌کنیم. در نهایت صدای کلیک شنیده می‌شود نکانی روی کنتاکتور حس می‌شود. سپس کنتاکتور توسط نوعی نشانگر مکانیکی با تحریک کنتاکتور جا به جا می‌شود. بعضی کنتاکتور‌ها توسط نوعی نشانگر تحریک می‌شوند.

تست پلاتین‌ها با کمک مولتی متر اجرا می‌شود. اگر کنتاکتور با اعمال ولتاژ به بوئین تحریک شود باید اتصال پراب مولتی متر بین L1-T1 و L2-T2 و L3-T3 اتصال کوتاه نمایش دهد. در نهایت میزان اهم حدود 10 تا 50 باشد. اگر کنتاکتور تحریک نشود باید با اتصال پراب‌های مولتی متر بین ترمینال‌های L1-T1 و L2-T2 و L3-T3 مدار اتصال باز باشد.

🛒فروشگاه دیجی اشنایدر ارائه دهنده انواع محصولات اشنایدر الکتریک از جمله ✔️فیوز مینیاتوری اشنایدر  ✔️اینورتر اشنایدر ✔️کلید حرارتی اشنایدر ✔️کلید اتوماتیک اشنایدر می‌باشد.

تست کنتاکتور سه فاز

تست کنتاکتور تک فاز

تست کنتاکتور تک فاز نیز به شما کمک می‌کند از سالم بودن کنتاکتور مطمئن شوید. در صورتی که در مدار با مشکل مواجه شوید می‌توانید ابتدا کنتاکتور را از مدار قطع نموده و تست نمایید. یکی از مهم ترین عوامل تست کنتاکتور تک فاز عیب یابی و رفع نقص مدار الکترونیکی است. قطعات کنتاکتور تک فاز نیز مانند کنتاکتور سه فاز تست می‌شود. قطعات کنتاکتور تک فاز مشابه قطعات کنتاکتور سه فاز است.

  • برای تست کنتاکتور تک فاز دو مرحله تست بوئین و تست پلاتین اجرا می‌شود. در صورتی که کنتاکتور سالم و بی نقص باشد علائم موجود در مرحله تست کنتاکتور سه فاز به نمایش در می‌آیند.

در صورتی که کنتاکتور تک فاز مدت طولانی به بوئین متصل باشد مواردی مانند بالا رفتن حرارت، کم شدن عمر مفید و وصل شدن کوتاه در زمان افت ولتاژ به وجود می‌آیند. این موارد باعث سوختن و از بین رفتن بوئین کنتاکتور می‌شود.

 برای دریافت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر از طریق راه‌های ارتباطی مندرج در سایت با ما در تماس باشید.

پیشنهاد مطالعه👈🏻نحوه نصب بی متال

نحوه تست قطعات کنتاکتور

در صورتی که قطعات کنتاکتور در محیط پر از رطوبت و گرد و غبار و پر بخار یا گازهای خورنده کار کنند دچار خرابی و نقص می‌شوند.  جرقه گیر دچار آسیب شده و افتادگی شدید به وجود می‌آید. همچنین عملکرد نادرست کنتاکتور در جهت مثبت نیز سبب قفل شدن نامطمئن اتصالات می‌گردد. به همین دلیل تا حد امکان سعی کنید محیط کار کنتاکتور کاملا سالم و تمیز باشد. دستگاه جرقه‌گیر به خوبی تنظیم شده باشد و اتصال کوتاه قطع شود و مدار قفل شونده کنتاکتور مجدد چک شود.

در صورتی که به علت وارد شدن شک الکتریکی کنتاکتور جوش بخورد ابتدا علل را بررسی کنید و سپس نسبت به تست این قطعه اقدام نمایید. برای تست ابتدا برق را قطع نمایید و فشار فنر را تنظیم کنید. کنتاکت‌های معیوب حلقه کنترل سیم پیچ را بررسی نمایید.

در صورتی که هسته آهنی به خوبی کار نکند و یا نیاز به تست داشته باشد ابتدا ولتاژ منبع تغذیه را کم کنید و اختلاف ولتاژ اندازه گیری شده و ولتاژ نامی‌سیم پیچ را یاد داشت کنید. سپس حلقه کنترل را مورد بررسی قرار دهید. مقاومت سیم پیچ را با کمک مولتی متر اندازه بگیرید و اگر دارای جریان زیاد است سیم پیچ دچار اتصال کوتاه یا خرابی و سوختگی شده است.

نحوه تست قطعات کنتاکتور

پیشنهاد مطالعه👈🏻 انواع اینورتر

بررسی تست قطعات کنتاکتور

برای تست قطعات کنتاکتور می‌توانید قطعات را به صورت جدا مورد بررسی قرار دهید. اگر سیم پیچ کنتاکتور بیش از حد داغ کند، بهتر است قبل از استفاده مجدد آن را تست نمایید. از این رو ابتدا بررسی کنید که آیا ولتاژ کاری روی کنتاکتور با ولتاژ نامی‌ سیم پیچ یکسان است یا خیر، در صورتی که بیش از حد بالا یا پایین باشد آن را مجدد تنظیم نمایید. دمای محیط را مورد بررسی قرار بدهید. سطح انتهایی هسته را به خوبی تمیز و پاک نمایید. در صورت نیاز می‌توانید هسته را تعویض کنید.

سایر قسمت‌های سیم پیچ را به خوبی بررسی کنید و در صورت مشاهده هر گونه نقص و خرابی و ذوب شدگی سعی کنید آن را با قطعه ای جدید تعویض نمایید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان از طریق راه‌های ارتباطی مندرج در سایت با کارشناسان ما در تماس باشید.

 

✏️ پیشنهادات و نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *